Måltidskasser har fået godt fat i danskerne i 2023

Måltidskasser er blevet vældig populært blandt danskerne på det sidste. Faktisk er måltidskasser nu så udbredt, så du garanteret kender nogen, der nyder godt af den nye madlavnings- og indkøbsløsning.

Måltidskasser er et relativt nyt koncept i Danmark, der bygger på kombinationen af tanken om take-away og madlavning fra bunden i dit eget køkken. Måltidskassen er nemlig noget, du får leveret – en kasse med råvarer, ingredientser og opskrifter, der passer til det, du får leveret. Og så er det ellers bare at komme i sving med madlavningen i køkkenet.

Sammenlign måltidskasserne fra de forskellige udbydere

Der er allerede nu mange udbydere af måltidskasser i Danmark. Og konkurrencen kommer forbrugerne til gode, for de mange valgmuligheder gør det muligt for dig at strikke præcist den måltidskasse sammen, du ønsker.

Har du specielle ønsker til de opskrifter og ingredientser, du får leveret? Hvis du fx er på en bestemt diæt, eller hvis du udelukkende spiser vegansk? Eller måske vil du gerne have måltider, der er rig på kød og protein?

Du kan med fordel gå i gang med at sammenligne de forskellige løsninger, der er på markedet. På denne side kan du sammenligne måltidskasser fra forskellige udbydere.

Du bør også sammenligne priserne

Det er ikke bare indholdet i måltidskasserne, du bør forholde dig til, når du bestiller en måltidskasseløsning. Priserne og de øvrige vilkår er nemlig også noget, du bør være opmærksom på.

Priserne på forskellige måltidskasser er forskellige. Det afgørende er både de råvarer, der leveres i måltidskassen, samt hvad de forskellige udbydere tager for at pakke, forberede og levere måltidskassen til dig. 

Måltidskasser koster fra ca. 25 kr. pr. portion, og nogle gange op til 75 kr. pr. portion. Det afgørende er indholdet og leverandøren.

Få måltidskasser efter dit behov

Du kan tilpasse de forskellige måltidskasser efter dit behov. 

Hvis du fx gerne blot vil have leveret ingredienter til aftensmaden et par gange om ugen, så kan du bestille en lille måltidskasse, der tager hånd om det. Du kan også bestille måltidskasser, der indeholder alle råvarer til samtlige aftener hele ugen. Hvad der er afgørende her er dit behov, dit budget og hvad du forventer familien gerne vil have serveret i løbet af ugen.

Du kan prøve måltidskasser billigt

Mange måltidskasse-udbydere tilbyder en billig prøveperiode, hvor det er muligt for dig og familien at prøve konceptet af. Konkret betyder det, at udskrivningen i begyndelsen ikke er specielt stor – både fordi leverancen ikke er specielt omfattende, og fordi du kan benytte dig af et godt opstartstilbud.

Dog skal du passe på, når du starter op på måltidskasser – for det kan meget hurtigt blive afhængighedsskabende. Det er nemlig fantastisk dejligt helt at slippe for at tænke på de løbende indkøb, samt at slippe for at planlægge ugens måltider. Med en måltidskasse får du nemlig også en madplan, der fortæller dig præcist hvad familien skal have at spise i løbet af ugen. Så er det bare at diske ingredientserne op på bordet, og gå i gang med at tilberede hele molevitten.

Eksperimentér i køkkenet

Måltidskasser er også populære af en ekstra årsag: De giver dig nemlig mulighed for at eksperimentere med mange forskellige typer af retter i køkkenet.

Hvis madlavningen hjemme hos jer er som hos de fleste, så er det garanteret de samme retter, der igen og igen kreeres på komfuret under emhætten. Lasagnen, frikadellerne, suppen og stegen. Det kan hurtigt blive ret ensformigt, når der ikke er mere variation i det mad, der bliver lavet.

Med en måltidskasse får I ikke blot maden leveret, men også en høj variation i det mad, I spiser i løbet af ugen. Det er sundt at variere maden – og måltidskasserne bibringer både sund og varieret kost, der kan sætte skub i kreativiteten i køkkenet igen.


Udgivet

i

af

Tags: